Begrazingen door Landschapszorg ABL

Landschapszorg ABL voert een reeks begrazingen uit voor verschillende opdrachtgevers. Vanuit hun winterstalling vertrekken de kuddes van Landschapszorg naar de verschillende begrazingsvelden. Dit gaat vaak gepaard met een feestelijke ontvangst en wandeling met herder en kudde voor het publiek.

Genk - As

De begrazingsopdracht in Genk en As omvat gebieden van de stad Genk, de gemeente As en het Agentschap Natuur en Bos. Landschapszorg is er aan het werk met een kudde van 300 ooien. In de winterperiode wordt het aantal verminderd tot 80.

Noord Oost Limburg

De opdracht in NO Limburg beslaat gebieden in het Nationaal Park Hoge Kempen (As en Maasmechelen) en ander gebieden verspreid over NO Limburg. Er wordt geherderd van half april tot eind januari met een kudde van 300 ooien en van half april tot eind oktober met een tweede kudde.
Landschapszorg werkt hier in opdracht van het Agentschap Natuur en Bos. Op weekdagen worden de schapen 's ochtends mee op pad genomen door de herder en 's avonds ondergebracht in een van de nachtpennen die verspreid liggen over het gebied.

Kanaaldijken Albertkanaal

Landschapszorg onderhoudt ook de kanaaldijken van het Albertkanaal tussen Eigenbilzen en Kanne, dit in opdracht van Agentschap Natuur en Bos en de Vlaamse Waterweg. Er wordt geherderd met een kudde van 300 ooien, in de piek-groeiperiodes wordt er een tweede kudde ingezet.

Genk-As-ANB

an image

NO Limburg

an image

Albertkanaal

an image