Begrazingen door Landschapszorg ABL

Landschapszorg ABL voert een reeks begrazingen uit voor verschillende opdrachtgevers. Vanuit hun winterstalling vertrekken de kuddes van Landschapszorg naar de verschillende begrazingsvelden. Dit gaat vaak gepaard met een feestelijke ontvangst en wandeling met herder en kudde voor het publiek.

Demerland Zuiderkempen

De begrazingsopdracht in Demerland-Zuiderkempen wordt geleid door Agentschap Natuur en Bos en omvat de Terril van Beringen en gebieden in o.a. Schaffen, Zichem, Testelt. Landschapszorg is er aan het werk met een kudde van 300 ooien.

Noord Oost Limburg 1

De opdracht in NO Limburg 1 beslaat gebieden in het Nationaal Park Hoge Kempen (As en Maasmechelen). Er wordt geherderd van half april tot eind januari met een kudde van 280 ooien en 20 geiten.
Landschapszorg werkt hier in opdracht van het Agentschap Natuur en Bos. Op weekdagen worden de schapen 's ochtends mee op pad genomen door de herder en 's avonds ondergebracht in een van de nachtpennen die verspreid liggen over het gebied.

Noord Oost Limburg 2

De opdracht in NO Limburg 2 beslaat verschillende gebieden verspreid over Limburg: Oudsbergen, Asbroek, Schoonbeek, Jagersborg, ... Er wordt geherderd van half mei tot eind oktober met een kudde van 280 ooien en 20 geiten.
Landschapszorg werkt ook hier in opdracht van het Agentschap Natuur en Bos.

Terril Beringen

an image

NO Limburg

an image

NO Limburg

an image