Het Kempens Schaap,
een Leaderproject voor de Midden-Kempen

Pilootbegrazingen met schapenkuddes en herderen, vorming en publieksevenementen moeten leiden tot een bewustwording en drempelverlaging rond ecologisch landschapsbeheer. Alleen een gemeenschappelijke visie en aanpak in de regio kan leiden tot een gelijklopend pad van ecologisch landschapsbeheer dat de nodige kritische massa kan leveren voor het creëren van een regionale identiteit.
Het Kempens Schaap

In 2010 en 2011 zal Landschapszorg ABL een reeks initiatieven nemen die bijdragen tot de doelstellingen van het project, dit in samenspraak met de betrokken gemeenten en domeinbeheerders. Met elke partner wordt er onderhandeld over mogelijke activiteiten die samen een consistent geheel zullen vormen en het project gestalte geven. Hierbij staan de doelstellingen van het Leaderprogramma centraal: het verhogen van de attractiviteit en diversificatie van het platteland.

Via het menu rechts kunt u het verloop van de activiteiten in de verschillende gemeenten volgen. Wij hopen u te mogen ontmoeten tijdens een van onze evenementen.
Neem ook een kijkje op: Midden-Kempen Beweegt!

Leader Hageland

Schaap +

Averbode Bos en Heide

Begrazing

Wedstrijd schapendrijven